Kènderoptocht

Alle info over de Kènderoptocht kun je nalezen in het boekje dat verstrekt wordt aan alle vrijwilligers en scholen.

Onze¬†k√®nderoptocht is de afgelopen jaren gegroeid. Dit jaar lopen maar liefst 1200 kinderen van deelnemende scholen uit Turfstekerslaand en Moerbie√ęnlaand mee! Daar is door alle vrijwilligers ontzettend hard aan gewerkt en daar zijn we heel erg trots op.¬†Het is mooi om te zien dat zoveel bedrijven en vrijwilligers ons hier mee willen helpen. Anders was dit simpelweg niet mogelijk geweest.¬†

 • 2017 - 450 deelnemers.
 • 2018 - 900 deelnemers.
 • 2019 -¬†1200 deelnemers met 7 basisscholen.
 • 2020 - 1200 deelnemers met 7 basisscholen.¬†
 • 2021 - Geen K√®nderoptocht.
 • 2022 - SOTte zomer kindercarnaval.

Dze basisscholen zijn:¬†‚Äôt Zooike, Moerse Toppers, De Klauteraars ,Ther√®ske, Carnavaert en ut Fistb√īmpke en OBS Den Bussel.¬†

Hebt u vragen? Dan kunt u deze stellen aan kenderoptocht@turfstekerslaand.nl

Tijdschema van 2020

08:15-08:30 Opstellen scholen op opstellocaties

08:30-08:45 Verplaatsen naar Anton Pieckplein

08:45-09:00 Opstellen in vakken op Anton Pieckplein

09:00-09:10 Warming-up

09:10 Start optocht

10:15 Einde optocht en start feest in Klavier

11:30 Einde feest Klavier

11:30 Scholen terug naar opstellocatie/school

Jeugdraad

Ook dit jaar komt er weer een jeugdraad. De jeugdraad wordt geleverd uit een basisschool. Welke dat is wordt later bekend gemaakt.

Feest

Na de optocht is er een groot feest in Antons Feestpaleis. 1200 feestende kinderen in het Klavier. Erik de Bie van 'Bij Anton' heeft gezorgd dat er een extra grote verwarmende tent komt.

Dit feest is alleen toegankelijk voor alle kinderen, vrijwilligers van SOT en de werkgroepen van de basisscholen.

Prijsuitreiking

Er komt weer een prijsuitreiking. Vanuit elke school zal 1 jurylid komen. Uiteindelijk wint een school de wisselbeker. De meest carnavaleske school zal winnen. Maar het aller belangrijkste is dat alle kinderen van groot en klein genieten van het carnavalsfeest, het gaat om de beleving.

Route

De route wordt van te voren bekend gemaakt op deze website en in het boekje. In het Klavier is de prijsuitreiking. De prijsuitreiking in het Klavier is toegankelijk voor alle basisschoolkinderen maar niet voor alle toeschouwers.

De route van de optocht loopt tegen de klok in. 

Investeren in de toekomst

  Als Turfstekerslaand investeren we in de toekomst. De jeugd van nu krijgt de kans om te leren wat het carnavalsfeest is. Ze krijgen van SOT en het Turfstekerskwartet les op school over carnaval en de bovenbouw gaat aansluitend kijken bij een bouw van een carnavalswagen van een vereniging uit Kaatsheuvel. We hopen dat hieruit nieuwe CV's in de toekomst ontstaan. 

  Het doel is om de beleving van carnaval te ervaren. De kinderen leren dat carnaval meer is dan de biertjes van papa, mama, oom en tante is. Ze leren dat carnaval ook gaat om het hebben van een prachtige tijd met je vriendengroep en samen met elkaar leren bouwen. Oftewel: saamhorigheid.

  Noot van SOT

  Wij zijn super blij dat wij als stichting deze kans krijgen van de scholen. Want het is niet niks voor de scholen die al jarenlang tradities hebben met carnaval om te starten met een nieuwe optocht. De samenwerking met de werkgroepen van de basisscholen loopt perfect. Iedereen heeft maar één doel en dat is het maken van een perfecte jeugdoptocht.

  Hoofdsponsor

  Kroonprins

  Prins

  Grootvorst

  Adjudant